onsdag 15 augusti 2012

Swimrun och lite nya mål!


De senaste dagarna har jag bl.a. hunnit med ett klassiskt pass för mig med joggingvagnen. Det består av en lugn löprunda på ca 12.5 km som oftast sker på förmiddagen. Den här gången var vagnen bara lastad med ett av barnen och därför var löpningen ovanligt lätt.

Igår var jag med på IF Rigors tisdagsträning. Innan träningen hade jag dock en klipptid och för att hinna till Tingbergsvallen i tid valde jag att ta på mig löparkläderna innan klippningen. När jag var färdigfriserad var det bara att betala, slå på min Garmin och springa iväg. Den här gången var vi bara 3 stycken löpare i sommarvärmen. Vi fick dock till ett bra kvalitetspass med 5 * ca 750 meter terrängintervaller och som avslut sprang vi 4 ggr i en kortare brantare backe. Med upp och nedjogg blev det ca 10 km. Även under det här passet hade jag en lätt känsla trots en hel del mjölksyra.

Kanske är det en stigande formkurva? Hoppas det!!!
Stigande formkurva!

Gällande huvudrubriken - swimrun - är den där p.g.a att jag i förra veckan fick ett förslag från Linus att vi skulle ställa upp i nästa års upplaga av Öloppet. Då jag inte är en utpräglad simmare behövde jag lite betänketid. Men nu har jag bestämt mig för att hänga på. Det behövs lite utmaningar i livet. Jag tycker att swimrun, d.v.s simma och springa i den utrustning du har med dig verkar vara riktigt roligt och utmanande. Simning är också bra som alternativ träning till löpning och dessutom kan en löprunda få lite andra dimensioner om jag lägger in en och en annan vattenövergång. Därför har jag redan börjat jaga plats i en crawlkurs. Det här kan bli intressant...:-)

3 kommentarer:

  1. Gött att du oxå ställer upp....Jag och Axell skall köra. Har haft vårt inledande sim/löppass i Kroksjön. Johan är gammal simmare då du kan känga på oss i höst/vinter när vi simmar i Kungsbacka! / Dahlhöjd

    SvaraRadera
  2. Perfekt! Jag hänger gärna på. Som sagt - det här kan bli intressant. Bara att springa i vårdräkt och vilka skor skall man ha.....crawl i öppet vatten o.s.v

    SvaraRadera
  3. Jag har kollat runt på lite bloggar och kommit fram till att det blir Icebugs, paddlar och en dolme. 2 mm neoprendräkt har jag köpt. Sedan är det väl bara att kötta på. Längtar redan! :)

    SvaraRadera