lördag 29 december 2012

Lördagsgänget utan gänget.....

Dagens höjdarväder.....

Halt trots dubb!
Idag var planen att springa ett långpass med "Lördagsgänget". När jag började fundera på att stiga upp vid 7.30-tiden hade snön slutat att falla och ersatts av ett ihållande regn som dessutom behagade att komma lite från sidan. Mörkt var det också och var inte kudden ovanligt skön. Jag lyckades dock kravla mig upp och dessutom hade jag redan lagt fram löparkläderna. Barnen skulle jag under tiden lämna till deras fantastiska morföräldrar. Drack en latté och fixade med barnen. Satte mig i bilen och märkte att tiden bara runnit iväg. Som en hänsynsfull familjefader har jag lärt mig att stress inte är bra - varken för mig eller barnen. Med andra ord missade jag samlingen vid kl 8.30 med ett par minuter och då hade de andra tappra löparna redan gett sig av. Bara att bita i det riktigt sura äpplet och försöka ge sig ut på en egen distansrunda och med lite tur hitta de andra. För mig blev det strax under 16 km i ca 4.50-tempo. Riktigt segt och trots dubbade Icebug var det halt i snömodden - typ ett steg fram och två bak. I efterhand visade det sig att jag inte varit allt för långt ifrån de andra löparna i mina vägval. Jag får verkligen skärpa mig och försöka passa tiden - jag behöver den här typen av pass och idag var jag i stort behov av draghjälp.

Det positiva var dock att jag verkligen gav mig ut trots det usla vädret. Nu får det bli ett kandelaberbad i det nyrenoverade badrummet och passa på att dagdrömma om en träningsresa till varmare breddgrader. Varför inte en resa till Playitas för att springa och samtidigt gå en kurs i Total Immersion d.v.s simning med fokus på uthållighet och rätt balans i vattnet. Någon som har lite pengar över????


 3 kommentarer:

 1. Hej!
  Jag blev nyfiken på din blogg via tråden om "testa löparprodukter" på jogg.

  Fin blogg du har! Du och jag är väldigt jämna också. Jag sprang Sthlm halvmarathon på 1:28.11 och Hässelbyloppet (10 km) på 39:06. Lite sämre än dina tider till höger, men i paritet.... :-).

  Maran har jag också sprungit på 1:20:34 så där är det 5 min som skiljer (till min fördel den här gången :-)).

  Såg också att du hade Icebug Anima Bugrip i inlägget. Jag upplever de skorna ganska stumma. Hur upplever du skorna?

  SvaraRadera
 2. Hej Lennart! Kul at du hittat hit. Jag har själv tittat in på din blogg några gånger och kommer definitivt att besöka den oftare - får helt enkelt lägga en länk på min sida. Kul att ha någon som ligger ungefär i fas med en själv och jämföra träning m.m.

  Gällande "testa löparproduker" blir det intressant att se vad resultatet blir.....bra eller något annat!

  Jag upplever också Animan som något stumma, fast mest på asfalt och det är ju inte så konstigt. Har för övrigt inte testat några andra dubbade skor. Det som är mest negativt, tycker jag är den sneda snörningen. Storleksmässigt är de också lite svåra. Har märkt att när mina fötter sväller vid längre sträckor är "tåskyddet" lite väl hårt och ger mig vackra blånaglar. I övrigt gillar jag löpkänslan och greppet är riktigt bra - inget greppar dock bra på snöslask....

  SvaraRadera
 3. En klubbkompis till mig i Vallentuna Friidrott köpte Anima Bugrip idag, och han upplevde också skorna lite stumma, men han tyckte fästet var grymt :-). 19 dubbar tror jag det ska vara och det behövs här ute för det är rena isbanan på gångvägarna....

  Jag får köpa ett par jag med snart, jag menar, alla andra har ett par :-).

  SvaraRadera