tisdag 31 juli 2012

Makrillfiske, västkust och hardcore-löpning!

Makrillfiske på riktigt hög nivå!
Har haft några riktigt bra dagar. I söndagskväll blev det avkopplande makrillfiske och förutom den lilla firren på bilden fick vi 15 stycken i normal storlek. 

Teknisk löpning!
Sverige är fantastiskt!
Under måndagen stack jag iväg på en kortare lugn runda i omgivningarna av Kovikshamn. Tanken var egentligen att springa lite på klipphällar längs havet. Men ett ihållande regn gjorde att hällarna var såphala och riktigt så teknisk löpning var jag inte intresserad av. Fick hålla mig på småvägar och fina stigar. Rundan bjöd ändå på vacker svensk natur. Västkusten är fantastiskt. Dessutom är Sverige välordnat. Mitt under rundan fanns det t.om. Baja-Maja utrustad med toapapper!!! Efter rundan blev det en rejält kall och återhämtande utedusch. Lite senare blev det lunch med potatis och grillad makrill. Bättre än så kan det knappt bli.

Idag blev det mer av hardcore-löpning. Jag sprang ett tröskelpass som bestod av 4*3 km på ett rejält kuperad motionsspår. Passet i sig är ganska lagom hårt. Mer tungt för benen än för konditionen. Vädret bjöd däremot på rejält med blåst och kopiöst med regn. Men i min värld är det inget att vika ned sig för. Det kan ju faktiskt ösregna på Lidingöloppet och inte tänker jag bryta för det. Dessutom tror jag att löpare som vågar utmana sig, lättare klarar av vardagslivets små bekymmer. Jag är inte så förtjust i alla militäriska ordspråk, men ett klassiskt är - det som inte dödar det härdar. Finns faktiskt en poäng i det ordspråket och just tröskelpass är verkligen härdande.

Summa summarum blev passet riktigt bra och jag joggade hem på trötta ben. Med upp-nedjogg och trösklar blev det ca 17.5 km som snittades i 4.39 min/km.

För övrigt har jag i juli månad sprungit 272 km fördelat på 30 pass. Nytt rekord för mig i antal pass och sträcka under en och samma månad.

2 kommentarer:

  1. 30 pass !! Klart imponerar, det var en ansenligt mängd. Snyggt jobbat

    SvaraRadera
    Svar
    1. De flesta är dock korta lugna pass med joggingvagnen!!!!!

      Radera