fredag 27 juli 2012

Vatten över huvudet.

Hoppas jag inte tagit vatten över huvudet!

Idag blev det en tung distans på ca 13 km. Egentligen hade jag tänkt att springa ett långpass i den mycket kuperade terrängen i Bunketorp (ett fantastiskt område i Lindome utanför Göteborg). Nu är jag ganska glad att jag valde att springa hemifrån. Den här dagen var inte en bra löpardag. Benen kändes konstigt sega och mentalt var det också tungt. Dessutom var jag lite kass i kistan den första halvan. De tretton kilometrarna i lugnt tempo men i hög värme kändes vääääääldigt långa. Då kommer det lätt lite negativa tankar som t.ex hur skall jag överhuvudtaget komma i närheten av sub 2:15 på Lidingöloppet eller för att citera ännu ett konstigt Svenskt ordspråk - har jag tagit vatten över huvudet?

Fina markerade trails vid Tjolöholms slott!
Men det behövs sämre dagar för att de bra skall kännas bättre. När jag tittar tillbaka på veckan har det varit en fantastiskt bra vecka. Min familj har bl.a varit nere vid Tjolöholms slott, söder om Kungsbacka och badat i havet. Riktigt bra badställe för barnfamiljer. Stranden ligger i en underbar miljö, som hämtad ur en saga.  Dessutom finns det flera fina markerade stigar från någon km till 5 km, som gjorda för trailrunning. 

I tisdags sprang jag ett nyckelpass inför Lidingö. Det bestod av 3*3 km i tröskelfart (runt mjölksyratröskeln). Jag sprang på en kuperad 3 km slinga, där en backe påminner lite om Abborrbacken. Min tröskelfart hamnade omkring 4.22-tempo. Med upp och nedjogg blev det 14.2 km i 4.39-tempo. Det passet var skönt, tufft och givande. Planerar att på sikt utöka det till 4-5 ggr 3 km. Jag sprang i mål hos mina svärföräldrar där jag svalkade mig i deras pool och sedan blev bjuden på god grillad mat. Det var en dag som bjöd på riktig livskvalité.


Som avslut, om någon missade den mycket tänkvärda dokumentären "Medaljens pris" som igår gick på SVT , finns den just nu på SVT-play ( i 29 dagar till ). Du hittar den här.


1 kommentar:

  1. Såg dokumentären! Den var kanonbra, men obehaglig! /Linda

    SvaraRadera