måndag 11 juni 2012

The run in closet!

Ingen träning igår, vila och soffläge för att titta på EM-fotboll. Egentligen borde man vara ute och springa. Säkert väldigt tyst, lugnt och stilla ute, då alla andra sitter inne framför dumburken. Innan soffan gjorde jag dock en snabb inventering av löparskor i min - Run in closet. Är ni inte intresserad av löparprylar får Ni sluta läsa nu.....


Men först för att Ni skall komma in i rätt känsla, en gammal reklamsnutt för Heineken. Tänk bort ölen och se en massa löparskor framför Er istället!

Nr 1. Icebug Anima BUGrip - vinterskor med dubbar. 265 g och 8 mm drop. Grymt sköna och ett mycket bra grepp. Jag sprang bl.a. Sandsjöbacka Trail Marathon med dem. Bra kvalitet och de kommer att fungera i många mil till.

Nr 2. Asics Tarther - riktigt sköna racerskor. 209g och 9 mm drop. Snabb, lätt känsla och lämplig för distanser upp till marathon. Bra grepp och det känns som de arbetar med dig. Tyvärr är sulorna utslitna efter ca 500 km. Ångrar att jag inte köpte ett par till.

Nr 3. Nike Free 3.0 - mina första minimalistiska skor. 200 g och 4 mm drop. Det här är första versionen och den enda av dem som jag tycker sitter bra. Väldigt sköna löparskor. Har sprungit långpass över 20 km på asfalt med dem. Sitter som en mockasin. Svåra att få tag på. Använder dem numera mest som snygga och sköna vardagsskor.

Nr 4. Adidas Adizero Adios 2 - mina mängdträningsskor. 210 g och 11 mm drop. Var först lite tveksam, men efter ett tags löpning tycker jag att de är riktigt bra. Fint grepp och slitstark sula. Funkar riktigt bra som terrängsko. Tyvärr lite trånga i tåboxen, vilket märks då jag springer över 12-13 km. Jag borde köpt en halv storlek större, då hade de varit perfekta för hel och halvmarathon.  

Nr 5. New Balance Minimus Trail MT10 - minimalistiska trailskor. 213 g och 4 mm drop. Tunn slitstark Vibramsula. Mina favoriter, sitter som gjutna på foten. Skorna förmedlar underlaget. Funkar på asfalt men den bästa känslan är i terrängen på tekniska stigar. Ett måste att landa på mellan eller framfoten, annars känns det snart i fötterna. 

Nr 6. Adidas Adizero Feather - tävlingskor på asfalt. 190 g och 11 mm drop. Bra dämpning trots den låga vikten. Snabb skön, lätt känsla. Tyvärr får jag skav under höger fot efter ca 10 km löpning. Sulan slits snabbt.


Nr 7. Adidas Adizero Mana 6 - köptes inför Stockholm Marathon. 218 g och 9 mm drop. Ungefär samma sko som första versionen av Adidas Adizero Adios, men med ett litet pronationsstöd. Lätta, sköna och känns väldämpade. Passar mycket bra till långpass.


Hade jag inte haft ett visst mått av självbevarelsedrift hade skocirkeln ovan varit större. Men om jag vågar drömma lite ser Merrell Mixmaster riktigt intressant ut och Saucony Peregrine 2 skulle passa mig väldigt bra då det verkar vara en suverän allroundsko för både trail och väg.


2 kommentarer:

 1. Wow vad lätta skor du kör med!
  Har själv ett par Asics racer, 220g som jag tävlar i. De tycker jag är lätta, men nu ser jag att jag ligger i lä. Mängd träningsskor på 280g..

  Kanske dags att spana in lättare skodon..

  SvaraRadera
 2. Spana lite Emir....och lyssna sedan på din inre röst....köp....köp ...köp...:-)
  Lite ironiskt är det dock att jag köpt så många par skor. Jag vill egentligen förespråka att löpning inte är en prylsport. Du vet, frihet, bara att springa ut barfota med ett par gamla shorts på sig o.s.v...

  SvaraRadera