fredag 8 juni 2012

Terrängsatsning och spökhus!


Nu har jag anmält mig till världens största terränglopp, Lidingöloppet. Det går av stapeln lördagen den 29 september. Mitt mål med loppet blir naturligtvis att springa under 2 h 15 min för att nå silvermedaljstiden. Jag har hela 114 dagar på mig att nå det målet. Därför har jag tänkt att under sommaren och hösten göra en satsning på terränglöpning. Jag älskar varje form av löpning, men lever verkligen upp när jag springer på fina stigar med vacker omgivning. Min tanke blir att följa min grundplan med ett snabbt, ett hårt och ett långt pass i veckan, men att lägga dem så gått det går i kuperad terräng eller som trailrunning. Nyckelpasset för mig blir framförallt långpasset som bör springas lugnt i kuperad tuff terräng.

På vägen till Lidingöloppet blir det troligen några mer rena terränglopp som Lerum Vildmark på 18 km och Risveden Terräng som är 17.7 km.

En film från Risveden Terräng


För övrigt har jag redan kommit igång med löpningen efter Stockholm Marathon. I tisdags blev det mycket lägligt terrängintervaller med IF Rigor. Då sprang jag på något sega ben 6*800 m terrängintervaller. Det var faktiskt riktigt skönt att sträcka ut benen på det mjuka underlaget..

Igår hoppade jag över långpasset (fy på mig!!!) och sprang en distans på ca 13.9 km med joggingvagn och hund. Passet fick springas på cykel och grusvägar då det kan vara lite väl äventyrligt att ge sig ut på stigar med vagnen. Jag försöker dock variera mina rundor med joggingvagnen för att det inte skall bli monotont och för att lära känna omgivningen. Lite äventyr kan det bli ibland, sprang t.ex igår förbi en gammal prästgård som det enligt hörsägen skall spöka i. Nu vet jag inte sanningshalten i det och det enda som hittills spökar för mig är bristen på långpass......:-)

Den hemsökta prästgården......

3 kommentarer:

 1. Och du blev friskt påhejad av dina fans icke att förglömma när du sprang med joggingvagn och hund:-)! Måste fråga en sak... Kör du nån styrketräning eller är det bara ren löpning?! Hej hopp!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inte fel att bli påhejad under träning. Nästan som om jag hade egna tränare i en följebil.....

   Styrketräningen är det tyvärr dåligt med. Har en pilatesboll som jag kan köra coreövningar med. Sedan är plankan alltid bra. Gymmet blir det i princip aldrig. Styrka för bålen är bra för löpningen, annars är det lätt att "falla ihop" efter ett tags löpning. En del styrka blir det automatiskt nu när jag tänker springa mer i terräng. Tycker att löpning i kuperad terräng ger mer träning för fler muskler än ren asfaltslöpning. Springer jag långt i terräng på stigar känns det faktiskt i magmusklerna.

   Hej spring!!!!

   Radera
 2. Jag kör alltid massa corestyrka typ plankan och annat för jag får lätt ont i ryggen annars. Funderade på ditt upplägg för du skriver inte så mycket om styrka:-)! Pilatesboll är grymt!

  SvaraRadera