tisdag 8 maj 2012

Film över Göteborgsvarvet, mellantidsarmband och syltade tomater!

Mellantidsarmband!


Så här i de sista skälvande dagarna innan Göteborgsvarvet är det många som funderar över vilken tid de skall satsa på och framförallt hur de skall lägga upp loppet. Ett sätt att nå sitt uppsatta mål är att ha koll på tiden. Det kan faktiskt vara mentalt bra att ha något att fokusera på under loppet. Om du äger en GPS-klocka kollar du dina tider i den, fast ibland och framförallt i stadsmiljö kan GPS-klockorna vara lite missvisande. Ett bra komplement eller till en vanlig klocka är att bära ett mellantidsarmband. Jag använde ett sådant under Stockholm Halvmarathon och tyckte det var riktigt bra. Det fanns armband att hämta vid nummerlappsutdelningen men det var en strykande åtgång och de tog slut. Jag lyckades dock smita in i elitens tält och där fick jag ett armband. Vet ej om det delas ut armband under Göteborgsvarvet, men här finns det en länk för att tillverka ett eget - Mellantidsarmband.  Med det kan du jämföra din tid vid varje kilometersmarkering. För egen del återstår det bara för mig att bestämma vilken sluttid det skall stå på bandet.

Vill du få lite mer pepping, inspireras och lägga upp din taktik finns det en film från Adidas över Göteborgsvarvets bana. Den är från 2010 och jag vet faktiskt inte om banan är identisk i år, men jag tror det. Här följer länken med Film över banan!

För mig blev det under kvällen en distans på ca 16 km. Jag sprang tillsammans med den glade dansken Jens, som under sina glans dagar gjorde ca 1.16.00 på varvet. Det är en respektingivande tid och han har fortfarande ett strålande löpsteg. Vi var överens om att i vår ålder kan vi i åtminstone satsa på att springa snyggt, istället för snabbt. Det var en trevlig runda som sprangs i prattempo. Vi sprang lite random running, åtminstone för mig då vi hamnade på en del nya stigar och vägar. Jag tycker att en del av löpningens tjusning är just att lära sig hitta i sin omgivning, upptäcka nya stigar och möjligheter.

En annan tjusning i livet är mat. Innan löpningen bjöd jag familjen på grillade kycklingknyten med syltade tomater och svartrot i paket. Supergott och efter den mutan kunde jag med gott samvete ge mig ut på min löprunda.

Kycklingknyten, syltade tomater och svartrot.

2 kommentarer:

 1. Nästsista passet innan varvet här idag..
  Planerar vila ons och tors, och sedan 5-6 lugna KM på fredag morgon på en bit av banan för att riktigt få upp känslan.

  Nu blir det mental laddning. Denna gång skall det bli under 4,00/KM (Är man inte övertygad själv så går det aldrig).

  Gu' vad kul det skall bli på lördagkväll att de på resultatet och ha gjort sub 1,25 för första gången =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Låter som ett bra upplägg inför varvet, framförallt det sista med att springa en kort bit av banan. Springer du bara som i Lerum fast * 2 klarar du dit mål galant. Lycka till!

   Radera