onsdag 30 maj 2012

Pre-Stockholm Marathon och kolhydrattömning!

Målbilden inför lördagen!

Nu är det helt plötsligt väldigt nära starten till Stockholm Marathon 2012. Jag har av olika anledningar inte riktigt hunnit fokusera mig så mycket på loppet.  Därför, som en sista förberedelse har jag provat på att gör en lättare kolhydrattömning. Tömningen skall underlätta uppladdningen av nya fräscha kolhydrater, men för mig blir det nog mest en mental grej att just fokusera på tävlingen.

Igår, från frukost och framåt minimerade jag kolhydraterna i kosten. På kvällen sprang jag en lätt distans på 12.7 km med IF Rigor. Det var en behaglig löptur som sprangs bl.a. på fina trailstigar. Ett perfekt pass för att skonsamt tömma kroppen på kolhydrater. Idag blev det bovetemüsli till frukost. Müslin hade jag gjort själv enligt detta recept. Många ingredienser men riktigt god och nyttig. Efter frukost en längre promenad med barnvagn och hund. Nu är det dags att lite lagom fylla på med kolhydrater igen. Börjar därför med en bit kladdkaka!


På lördag blir det en tidig morgon. Har valt att åka med löpartåget från Göteborg. Tåget avgår redan kl 05.37. Verkar annars ganska smidigt då det på tåget t.ex. serveras pasta och jag får också min nummerlapp ombord. I Stockholm väntar en buss som tar oss till starten. Skall försöka sova lite på tåget, men troligen blir det nog mest löparsnack med likasinnade.
De flesta som springer på lördag funderar nog nu mycket på vilket väder det blir. Prognoserna skiftar för varje dag och så här ser det ut just nu på yr.no. Kyligt men inget regn. Lite svårt att bestämma klädsel. Troligen korta tights och tävlingslinné. Innan start blir det en regnponcho eller sopsäck.

Det här blir mitt första Stockholm Marathon och jag har inga större krav på mig själv. Mitt mål är att vara superladdad vid starten, springa och njuta av atmosfären. Jag skall lita på min egen förmåga och sätta upp delmål under loppet. Det kommer att bli tufft och jobbigt bitvis, men det tillhör ett marathon. Det skall inte vara lätt. Sedan skall jag springa in i mål med armarna uppsträckta och känna äkta löparkärlek!!!!


4 kommentarer:

 1. STort lycka till och tåget är mkt trevligt, alla likasinnade !!! Jag och min dotter åkte ju för 2 år sedan och blev dessutom filmade av TV i serien "Sverige Springer " som följde oss hela dagen, det var kul och sen se det långa inslaget när det sändes, Lovar att det var en härlig afterrun på hemresan !!!Du som är så välträna kommer att få en kanon tid!! BMW

  SvaraRadera
 2. Tack BMW! Sverige Springer kommer jag ihåg. Undrar om det går att leta upp ditt inslag? Förstår att din afterrun var bra....du använde ju alvedon som energi under loppet...:-) Nästa år får du vara med på hundlöpet, där kommer du garanterat kriga om medaljplatserna!

  SvaraRadera
 3. Ojoj, redan på plats i huvudstaden, skall göra lite nytta under dagen idag, innan jag går in i Maraladdningsläge.
  En färsk rapport härifrån kan sammanfattas i två ord:
  Kallt
  Blött

  Blir en hård kamp mot pannbenet imorgon.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för den färska rapporten! Vädret blir som det blir imorgon......ingen idé att lägga energi på det. Det är nog smart att vara på plats en dag innan. Hoppas ditt pannben jobbar med dig imorgon...:-)

   Radera