lördag 28 april 2012

Tempopass och Musik Non Stop!

Två bra löparprylar - iPod nano och Garmin 305
Just nu vill jag verkligen springa, det blev en runda även idag. Totalt sex löpturer under veckan. De flesta ganska korta, men också två riktigt bra kvalitetspass. Håller mitt snitt på ca 5-6 mil i veckan. Mer än så eller mer än 7 mil i veckan är nog svårt att få till med familj, hus och arbete. Är förvisso föräldrarledig just nu, men det betyder ju också ett stort ansvar.

Kände inte för att springa fort, för det hade ändå inte blivit bra. Kände inte heller för att springa allt för sakta och något långpass hade jag inte tid till. Därför blev det en abrovinsch, där jag bestämde mig för att springa halvlångt och med ett snitt på ca 4.30-tempo. Sprang en runda i Onsala (eller på Onsala som den lite fiiiinare Onsalabefolkningen säger) och tillbaka. Lyckades ganska bra med 13.65 km och 4.32-tempo.

Med mig på löprundan var som vanligt min fyrbenta, lurviga löparkompis. Min Garmin Forerunner 305 är nästan alltid med och på det här passet fick iPod nano också hänga med.

Springer oftast inte med musik. Det beror på att jag gärna vill vara medveten om omgivningen och få möjlighet till reflektion. När jag springer med joggingvagnen skulle det vara direkt olämpligt med musik i öronen. Springer jag i terräng tycker jag om att höra naturen, mina egna steg, andetag och slippa störande ljud. Vid tävling eller kvalitetspass vill jag inte bli störd av att t.ex. batteriet tar slut eller hörlurar som ramlar ur örat. Men ibland är det skönt att ta bort bakgrundsljud. Främst när jag springer distanser i stadsmiljö. Vid långpass kan det av mentala skäl vara skönt med musik. iPod nano shuffle är perfekt att ta med. Liten, lätt och blandar musiken själv.

Lite Loreen blev det


och Wiehe!
3 kommentarer:

  1. Westroth sprang 21 km. :-)

    SvaraRadera
  2. Oj oj oj, då blir det varvet för honom???

    SvaraRadera
  3. Japp, det blir det! :-)

    SvaraRadera