måndag 16 april 2012

Uppladdning!


Denna veckan blir en uppladdningsvecka inför Kungsbackaloppet och indirekt för Göteborgsvarvet samt Stockholm Maraton. Kungsbackaloppet är nästa helg den 21 april.  Loppet finns som ett stadslopp på 6 km samt en hel- eller halvmaraton. Jag skall springa  halvmaraton. Banan är inte den mest inspirerande då den till största del följer gamla E 6:an norrut från Kungsbacka till vändpunkten i Lindome. Det är alltså en vändbana. Å andra sidan är det en ganska flack och lättlöpt bana, troligen är det dock motvind på något av hållen. De som springer helmaraton får springa banan två gånger.......

Har aldrig sprungit loppet, vilket är konstigt då starten bara ligger några hundra meter från mitt hem. Ganska lyxigt med promenadavstånd till nummerlappsuthämtning, start och mål.

Jag har inte riktigt bestämt mig över min målsättning. Har lite svårt att veta i vilken form jag är? Känner jag mig pigg, har rätt adrenalinpåslag och det är bra förhållanden i övrigt, då springer jag för ett personbästa. I annat fall ser jag loppet som ett bra träningspass inför Stockholm Maraton den 2 juni.

Den här veckans träning blir lugn, för att ha benen i bra form på lördag. Det blir en lätt distans med joggingvagnen idag, längre intervaller på min tisdagsträning med If Rigor och sedan en lugn jogg med korta fartökningar på torsdag. Vila på fredag och tävling på lördag.

Matmässigt, tycker jag inte det behövs någon speciell uppladdning inför ett halvmaraton. Jag tycker att det räcker med vanliga rutiner. Håller mig till mjölk som återhämtning / uppladdning. Naturligt skall det vara. Arla´s nya reklamslogan "naturens egen sportdryck", är riktigt bra........


4 kommentarer:

 1. Apropå Kungsbackaloppet. Skall också springa. Blev 1,30,10 förra året. Men efter en höst med snabbare tider är jag sugen på att satsa på 4,00/km och se hur långt det håller. Om man orkar 10km i 3.52 kan man tycka att man borde orka en 13-14km i 4-tempo i alla fall. Sen borde det bara vara att kriga resten..?

  SvaraRadera
 2. Du lär ganska lugnt kunna springa sub 1.30 (om du inte redan gjort det på en halvmara) och då behövs det ca 4.15-tempo. Att hålla 4-tempo genom en halvmara är respekt, men du verkar ju sprungit en del i högre farter. Har du också hunnit med att träna långpass så fixar nog du ditt 4-tempo och kommer under 1.25 på Kungsbackaloppet. Håller på din teori att våga satsa i början av loppet, tror att det är svårt att ta igen förlorad tid. Även om en hel del förespråkar negativ split.

  Jag får försöka ta rygg på dig....:-) Lycka till med krigandet på lördag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Japp, det skall bli kul att försöka mig 4-tempot. Har lyckats med 1,28,50 på Gbg-halvmara, så den psykiska tröskeln har jag löst.. Nu blir det att ladda och sedan hålla tummarna att det blir gynnsamt väder.. Kul när man är lite lagom nojig och nervös såhär ett par dagar inför

   Radera
 3. Enligt yr.no blir det molnigt, svag vind och 4 grader. Inte toppenväder men helt okey temperatur för att springa sig varm!!

  SvaraRadera